Näyttelyt
19.11.
5.2.2017

Pilvet / Ville Andersson

Design Lab

Vuoden nuori taiteilija -palkinnon vuonna 2015 voittanut Ville Andersson pyydettiin pukemaan Arabian rakastetuimmat muodot uusiin kuoseihin.

I Fr7 Jwr C Xl
I 9M Cnq Nn L

Vuoden 2015 nuoreksi taiteilijaksi palkittu Ville Andersson kutsuttiin luomaan Arabialle jotakin aivan uutta. Taiteilija suunnitteli Arabian rakastetuimpiin muotoihin kuviomaailman, joka jättää tilaa haaveilulle. 

"Perehdyin Arabian historiaan ja sen kuvioiden kirjoon. Havaitsin luontoaiheet verrattain toisteiseksi teemaksi, joten tuntui luontevalta jatkaa sitä perinnettä", Ville kertoo. Näennäisesti esittävän kuvitusaiheen Andersson kuitenkin toteutti jättäen katsojan vastuulle, mitä kuvioinnissa näkee. "Aihe ja kuvakieli on samanaikaisesti esittävää, mutta toisaalta mahdollistaa subjektiivisen kokemuksen. Halusin vapauttaa työhöni tyhjän mielikuvituksen tilan, jonka tarkastelija itse täydentää."

Käsin kuvittaminen tuntui Anderssonille sopivalta tavalta toteuttaa kuviointi, se kun ei sitoudu aikaan samalla tapaa kuin tietokoneella toteutettu jälki. Kolmiulotteisen kappaleen pukeminen kuviointiin oli haaste, jonka Andersson otti ilolla vastaan. Työskentely opetti tavallisesti kaksiulotteisia teoksia luoneelle taiteilijalle keinoja hahmottaa pintaa uudella tavalla.

Kuvioissa on läsnä Arabian historiaan nojaava traditio, mutta esitystapa tuo mukanaan tuoreuden. Poiketen perinteisestä koristelun asettelusta Andersson halusi ettei kuviointi määritä tapaa, jolla astiaa käytetään tai kuinka se asetellaan pöydälle. "Olipa esine miten päin vain, se on aina oikein", Andersson summaa. Aivan kuten kuvioinnin tulkinta: kuljettipa se sinut mihin paikkaan tahansa, tiedät olevasi perillä.


Mikä teoksista on suosikkisi?

Kokeellisuus on Design Labin ydin. Vuoden nuori taiteilija 2015 Ville Andersson kutsuttiin luomaan uusia teoksia Arabian rakastetuimmista esineistä. Kerro mikä teoksista on suosikkisi!


Jätä yhteystietosi saadaksesi mahdollisuuden voittaa kuusi kappaletta Ville Anderssonin Design Centrelle suunnittelemia mukeja. Ilmoitamme ensimmäisen voittajan avajaisviikon jälkeen ja toisen juuri ennen joulua.

Kiitos!

Workshopit

18.10.2017

Workshop Wednesdays: Kuvittele muki

Kokeellinen workshop mukin koristelusta.

Workshopit

14.10.2017 15.10.2017 15.10.2017

Mestarin Opissa workshop: Eva Spoof

Keväällä alkanutta dreijausworkshop-sarjaa jatkaa keramiikkataiteilija Eva Spoof lähtökohtanaan tulevaisuuden koti.

Workshopit

30.9.2017 1.10.2017 1.10.2017

Mestarin opissa Workshop: Laura Pehkonen

Keväällä alkanutta dreijausworkshop-sarjaa jatkaa keramiikkataiteilija Laura Pehkonen lähtökohtanaan kodin lempiesineet. Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan jokin pienesine, jolla on itselle erityinen merkitys: esine, jonka tilaan kuin tilaan tuomalla, tuntisi tulleensa kotiin.