Näyttelyt
4.5.
18.6.2017

Pttrns

Vapaa pääsy

Maailmamme on kuvioitu. Aikojen alusta saakka ihminen on koristanut ympäristöään ja käyttöesineitään kuvioin. Miksi jokin niin pinnallinen on meille niin tärkeää?

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen PTTRNS -näyttely tutkii suomalaista astiakuviointia kahdessa installaatiossa liukuen menneestä tulevaan. PTTRNS -näyttelyn aikana kokeilemme keramiikan kuviointia useissa eri workshopeissa, joiden osallistujat pääsevät mm. rakentamaan yhteisöllistä kuviotaideteosta.

LINDA LINKO: UUTTA SUOMALAISUUTTA ETSIMÄSSÄ

Taiteilija Linda Linko kutsuttiin hahmottelemaan suomalaisen kuviomaailman tulevaisuutta. Kollaasinomaisessa teoksessaan värejä, muotoja ja läpikuultavuutta tutkimalla hän haastaa perinteisen käsityksen satavuotiaasta maastamme: ehkemme olekaan niin synkkä kansa kuin tapaamme ajatella. Näyttely esittelee Linkon työprosessia ja erilaisten työskentelytekniikoiden kirjoa. Laajalla väripaletilla ja suurella siveltimellä maalaava Linko luo suuria kokonaisuuksia, joista osuuksia rajaamalla hän löytää uusia kuvioita. ARABIA: KUVIOIDEN VUOSISATA

Arabia on kattanut arjen ja juhlan koko Suomen satavuotisen historian ajan. Arabia pyysi suomalaisia valitsemaan kultakin itsenäisyyden vuosikymmeneltä kuvion, joka edustaisi aikansa visuaalista maailmaa ja muistuttaisi juhlavuonna Arabian kuviohistorian kirjosta. Miten ovat syntyneet suomalaisten rakastamat kuviot Pastoraali, Esteri ja Bepop? Näyttelyssä kuulet tarinat tuttujen kuvioiden takaa.


Näyttelyt

7.9.2017 22.10.2017 22.10.2017

Home Revisited

Askon Säätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetty Home Revisited -suunnittelukilpailu pureutuu tulevaisuuden kotiin ja sen muuttuviin tarpeisiin. Tämän kansainvälisen ja monialaisen kilpailun kymmenen finalistityötä esitellään prototyyppien ja miniatyyrien avulla Iittala & Arabia Design Centressä.

Workshopit

14.10.2017 15.10.2017 15.10.2017

Mestarin Opissa workshop: Eva Spoof

Keväällä alkanutta dreijausworkshop-sarjaa jatkaa keramiikkataiteilija Eva Spoof lähtökohtanaan tulevaisuuden koti.

Workshopit

30.9.2017 1.10.2017 1.10.2017

Mestarin opissa Workshop: Laura Pehkonen

Keväällä alkanutta dreijausworkshop-sarjaa jatkaa keramiikkataiteilija Laura Pehkonen lähtökohtanaan kodin lempiesineet. Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan jokin pienesine, jolla on itselle erityinen merkitys: esine, jonka tilaan kuin tilaan tuomalla, tuntisi tulleensa kotiin.