Näyttelyt
4.5.
18.6.2017
12:0016:00

Pttrns

Lipun hinta Vapaa pääsy

Maailmamme on kuvioitu. Aikojen alusta saakka ihminen on koristanut ympäristöään ja käyttöesineitään kuvioin. Miksi jokin niin pinnallinen on meille niin tärkeää?

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen PTTRNS -näyttely tutkii suomalaista astiakuviointia kahdessa installaatiossa liukuen menneestä tulevaan. PTTRNS -näyttelyn aikana kokeilemme keramiikan kuviointia useissa eri workshopeissa, joiden osallistujat pääsevät mm. rakentamaan yhteisöllistä kuviotaideteosta.

LINDA LINKO: UUTTA SUOMALAISUUTTA ETSIMÄSSÄ

Taiteilija Linda Linko kutsuttiin hahmottelemaan suomalaisen kuviomaailman tulevaisuutta. Kollaasinomaisessa teoksessaan värejä, muotoja ja läpikuultavuutta tutkimalla hän haastaa perinteisen käsityksen satavuotiaasta maastamme: ehkemme olekaan niin synkkä kansa kuin tapaamme ajatella. Näyttely esittelee Linkon työprosessia ja erilaisten työskentelytekniikoiden kirjoa. Laajalla väripaletilla ja suurella siveltimellä maalaava Linko luo suuria kokonaisuuksia, joista osuuksia rajaamalla hän löytää uusia kuvioita. ARABIA: KUVIOIDEN VUOSISATA

Arabia on kattanut arjen ja juhlan koko Suomen satavuotisen historian ajan. Arabia pyysi suomalaisia valitsemaan kultakin itsenäisyyden vuosikymmeneltä kuvion, joka edustaisi aikansa visuaalista maailmaa ja muistuttaisi juhlavuonna Arabian kuviohistorian kirjosta. Miten ovat syntyneet suomalaisten rakastamat kuviot Pastoraali, Esteri ja Bepop? Näyttelyssä kuulet tarinat tuttujen kuvioiden takaa.