Näyttelyt
8.9.
11.11.2018

JASPER MORRISON - Objects and Atmosphere

Paikka Design Lab Galleria, 9.kerros, Iittala & Arabia Muotoilukeskus
Lipun hinta Vapaa pääsy

Morrison on työskennellyt useille kansainvälisille muotoilubrändeille, mukaan lukien Alessi, Flos, Rosenthal, Samsung ja Vitra, jolle hän on suunnitellut mm. ikonisen pullotelineen (1994) ja Air-tuolin (1999). 

Jasper Morrisonin mielestä muotoilijan tehtävänä ei ole keksiä uutta muotoa,
vaan olla avoin maailmalle hänen ympärillään, muokata esineitä sopiviksi uusiin tarkoituksiin ’ankaran analyysin, tai, jopa pikemminkin, intuition ja sattuman avulla’.
Häntä kiinnostavat erityisesti sellaiset arjen esineet, jotka palvelevat hyvin käyttötarkoitustaan muodolla, jonka on luonut anonyymi muotoilija. Morrison ihailee ’sitä mystistä laatua ja luonnollisuutta, joka anonyymeissä esineissä usein on, koska ne ovat vapaita suunnittelijansa egosta’. Hänen mukaansa sellaiset anonyymit esineet muistuttavat usein suunnittelijoita siitä, että 'reaalimaailmassa selviävät esineet, joiden käytettävyys kestää aikaa’. 

Design Lab Galleriassa 8.9.2018 avautuva näyttely valottaa Morrisonin muotoilufilosofiaa ja maineikasta uraa hänen itsensä kuratoimien esineiden ja videoteoksen 'A World Without Words' kautta. 

'Jasper Morrison - Objects and Atmosphere' -näyttely on osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmistoa.