Tule kokemaan Iittala & Arabia Design Centre | Iittala & Arabia Design Centre

Iittala & Arabia Muotoilukeskus

Koe luovuuden ajattomuus

Iittala & Arabia Muotoilukeskus on uudenlainen luovuuden, kauneuden ja leikin keskittymä. Yhdessä Iittala ja Arabia osoittavat muotoilun maailman monitahoisuuden ja kutsuvat mukaan kokemaan. Muotoilukeskus on paitsi ikkuna näiden rakastettujen vaikuttajien menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen, se on myös tila, joka mahdollistaa: tutustu omaan luovuuteesi kohtaamalla taiteilijoita ja osallistumalla opastetuille kierroksille, luennoille ja muihin tapahtumiin.

Design Lab Galleria

Näe. Koe. Osallistu.


Design Lab Galleria on uusien ideoiden ja odottamattoman luovuuden tila, joka on avoin taiteilijoille, suunnittelijoille, vierailijoille, opiskelijoille ja kaikille uteliaille. Design Lab Galleria ei niinkään anna valmiita vastauksia vaan juhlistaa prosessia, löytämisen iloa ja kokeilun kautta oppimista – Design Lab Galleriassa ollaan alati matkalla määränpäähän kiirehtimättä.Läpi kalenterivuoden Design Lab Galleriassa pureudutaan suuriin vaihtuviin teemoihin poikkitaiteellisuuden ja muotoilun keinoin. Ohjelma pitää sisällään erilaisia tapahtumia, luentoja, työpajoja ja näyttelyitä.

Design Lab Galleria tarjoaa ilmaisen wifi-yhteyden sekä inspiraatiota kiihdyttävää lukemistoa.

Designmuseo Arabia


Tutustu Arabian ja Iittalan historiaan


Suomalaisen keramiikka- ja lasitaiteen historia on nyt koottuna yhdeksi näyttelyksi. Näyttelyn teemat ovat lasi, keramiikka, taide ja aika – esillä on ikonisia töitä maamme legendaarisilta taitajilta kuten Kaj Franckilta, Timo Sarpanevalta ja Tapio Wirkkalalta.

Designmuseo Arabia

Tutustu myös Designmuseon verkkonäyttelyihin!

HUOM! Museossa ei voi ostaa eikä uusia Museokortteja.

Vapaa pääsy

8. kerros

Store

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Store tarjoaa muotoilun ystävälle ennennäkemättömän ostoskokemuksen mittavalla tuotevalikoimallaan, joka pitää sisällään rakastettuja kodin kattamisen ja sisustamisen tuotteita niin Arabialta, Iittalalta kuin Fiskarsiltakin. 


Myymälä tarjoaa myös kattavasti lisäpalveluita, jotka vastaavat monenlaiseen ostostarpeeseen.

Kotiinkuljetus
Tax free -palvelu
Lahjapaketointi
Lahjakortit
Kaiverruspalvelu
Personal shopper
Yritysmyynti
2. kerros

Iittala

Arabian Taideosastoyhdistys

Taiteilijat työssään

Arabian taideosaston taiteilijat perustivat vuonna 2003 taideosastoyhdistyksen, joka ylläpitää ja vaalii taideosaston kulttuuriperintöä sekä osoittaa mahdolliseksi keramiikkaan käytön taiteellisen ilmaisun välineenä.

Taideosastoyhdistykseen kuuluvat taiteilijat Fujiwo Ishimoto, Heljä Liukko-Sundström, Heikki Orvola, Pekka Paikkari, Heini Riitahuhta, Kristina Riska, Kim Simonsson, Kati Tuominen-Niittylä ja Jasmin Anoschkin.

arabiaartdepartmentsociety.com

8. kerros


Kahvila

Poikkea kahville Iittala & Arabia Design Centressä. Suomalaisen muotoilun ja taiteen lisäksi voit nauttia herkullisista leivistä, salaateista ja leivonnaisista kahvilassamme. 

Kahvila Deli Marche palvelee keskuksen palvelutasolla 2.kerroksessa.

Tarjolla

  • Kahvivalikoima moneen makuun
  • Tuoremehuja ja smoothieita
  • Herkullisia täytettyjä leipiä ja sesongin mukaan vaihtuva salaattibuffet
  • Tuoreita leivonnaisia ja suklaisia herkkuja

Naapurusto

Arabianranta on Helsingin kaupunginosa, jossa luova asenne ja innovatiivinen asuminen korostuvat. Alue sai eksoottisen nimensä 1800-luvulla, jolloin taajamien ulkopuoliset alueet tavattiin nimetä Raamatussa esiintyvien paikkojen mukaan. Alueen mukaan sai nimensä myös Arabia, vaikka äkkiä voisi kuvitella käyneen toisinpäin.

Tänä päivänä Arabianranta on kulttuurin kehto tarjoten taidetta ja muotoilua yhdistettynä urbaaniin puutarhanhoitoon. Alue pitää sisällään yhden Suomen laajimmista julkisen taiteen kokoelmista: Arabianrannasta on löydettävissä liki 300 taideteosta pienen pienistä valtavan suuriin. Keväisin alueella järjestetään suuri katutaidetta ja kestävää kehitystä juhlistava katufestivaali.

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen lisäksi Arabianrannassa vierailevan on syytä pistäytyä Tapio Wirkkalan puistoon ja Annalan puutarhaan. Amerikkalaisen taiteilijan Robert Wilsonin suunnitteleman puiston sydän sykkii yhdelle aikamme suurimmista muotoilijoista, Tapio Wirkkalalle. Viherpeukaloiden keidas, Annalan puutarha on ympäri vuoden avoinna oleva ja kaikille avoin idyllinen puistoalue. Hyötykasviyhdistys järjestää Annalassa kursseja ja tapahtumia aina kompostoinnista japanilaiseen ikebanaan saakka.

Arabianranta

Arabia


Arabia on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista tuotemerkeistä. Arabialla on jo yli 140 vuoden ajan ollut vahva sija suomalaisissa kodeissa.


Arabia on suomalaisen muotoilun edelläkävijä ja sen valikoimassa toteutuvat kauneus, laadukkuus ja käytännöllisyys. Jo vuodesta 1873 Arabia on ollut oman aikansa ilmentäjä, jolle vahvan muotoilun lisäksi tärkeää on kuluttajalähtöisyys. Arabian ydinosaamisen muodostavat muotoilu ja pitkäjänteinen tavaramerkin kehittäminen; tavoitteena tuotemerkin vahva asema kattamisen alueella. Arabian astiat keräävät ihmiset kokoon nauttimaan ruoasta ja yhdessäolosta.

Arabia

Iittala

Kaikki mikä alkoi Iittalan lasitehtaasta vuonna 1881, ilmenee tänä päivänä kokoelmana ajattomia esineitä, jotka on suunniteltu rikastuttamaan ihmisten arkea. Inspiroidumme yhä uraauurtavien muotoilijoidemme Kaj Franckin ja Alvar Aallon edistyksellisistä näkemyksistä lähestyen työtämme laadun, esteettisyyden ja käytettävyyden näkökulmista. Tarinaamme värittävät mielenkiintoiset hahmot ja ajatuksia herättävät ideat.

Nauti. Inspiroidu.

Iittala

Iittalan Lasimäki (Iittala, Hämeenlinna)

Iittalan Lasimäki on monipuolinen ja viihtyisä ostos- ja matkailukohde rauhallisessa puistomaisessa ympäristössä, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat. Alueella voi tutustua lasinpuhallukseen Iittalan lasitehtaalla ja lasin historiaan Designmuseon alaisuuteen kuuluvassa Designmuseo Iittalassa. Korkealaatuiset design-, käsityö-, sisustus- ja herkkutuotteet löytyvät Lasimäen liikkeistä. Nautinnollisten ostos-, taide- ja herkutteluhetkien ääreen on helppo tulla, sillä Lasimäki sijaitsee Helsinki – Tampere-tien (3-tie) varrella sekä Helsinki – Tampere – junaradan varrella.

Designmuseo Iittala

Valtakunnalliseen Designmuseoon kuuluvassa Designmuseo Iittalassa on esillä lasitehtaan historiaa. Museorakennuksena toimii Orvon tilan vanha navetta, joka avattiin museoksi vuonna 1971.

Designmuseo Iittalan näyttelyistä laajin on perusnäyttely “Suomalaisen lasin helmet”, joka esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Pääosassa perusnäyttelyssä ovat suomalaisen muotoilun kulta-aika, ja silloin syntyneet Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeiset teokset.

Museon yläkerran “Pilli, kuuppa ja muotti” -näyttely esittelee lasinpuhalluksen tärkeimpiä työkaluja ja tekniikoita. Yläkerrassa on esillä myös kokoelma Hackmanin aterimia sekä Nuutajärven lasitehtaan Pro Arte -taide-esineitä, mm. Oiva Toikan suunnittelemia lasilintuja. 

OPASTETTU KIERROS

Museon näyttelyihin ja lasitehtaaseen on mahdollisuus tutustua itsenäisesti tai opastetulla kierroksella, joka on varattava etukäteen. Tehdaskäynti museo-opastuksen ohessa onnistuu arkipäivinä.

MUSEOINFO

Museon aukioloajat ja lisätietoja opastetuista kierroksista löydät täältä.

tel. +358 20 439 6230 (8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min) email: email iittala.museum@iittala.com


Iittalan lasitehdas 

Iittalan lasitehtaalla on mahdollista tutustua omatoimisesti tai opastetulla kierroksella lasinpuhallukseen arkisin. Opastuksen voi varata täältä
Seuraa opasteita tehdasalueella!  Lisätietoja Iittalan Lasimäen tapahtumista ja palveluista. 

Iittala outlet

Iittala outlet Iittala toimii Lasimäellä. Tervetuloa myymälään nauttimaan ostoksista, tekemään löytöjä 1- ja 2-laadun tuotteista ja poimimaan ideoita kattauksiin. Katso yhteystiedot & aukioloajat