Näyttelyt
26.10.
26.11.2017

Tulevaisuuden esine

Paikka Iittala & Arabia Design Centre, Design Lab, 9.kerros
Lipun hinta Vapaa pääsy

Juhlavuoden Suomi100 kunniaksi Arabian taideosastoyhdistys kutsui kaikki Suomen 4-luokkalaiset oppilaat ideoimaan tulevaisuuden esineitä. Oppilaat saivat suunnitella oman esineensä, ja valitut viisi luokkaa pääsivät toteuttamaan ideansa savesta. Upeat keramiikkateokset koottiin näyttelyksi.

Mahdollista, Mahdotonta

Lasten ideoita tulevaisuuden esineiksi etsittiin yhdessä Arabian taideosaston taiteilijoiden kanssa. 

Muotoilun ammattilaiset saivat haastajaksi lasten ennakkoluulottomat ajatukset. Syntyi mm. Lehmän kuuhun sinkooja, Lääketikkari, Aika-avaruuden madonreikä generaattori, Vesitorni pilvimaailma, Entistuttaja, Varjojen vartija, Liikkuva puu,  Siivouspossu, Kaikkikäyttö varis.

Tavoitteena oli saada lapset miettimään tulevaisuuden esineitä ja uusia elämisen muotoja. Ajatuksena oli saada lapset innostumaan käsillä tekemisestä ja yhdistämään luovan tekemisen kautta erilaisia sisältöjä. Lapsia kannustettiin tutustumaan ja pohtimaan keramiikkaa materiaalina eri oppiaineiden kautta. Ikivanhan materiaalin juuret johtavat kauas historiaan. Se on ollut ihmisen kumppanina jo vuosituhansien ajan. Toisaalta tuota ikivanhaa materiaalia käytetään nykyisin monessa eri kontekstissa: astioiden ohella avaruusteknologiassa, hammastahnoissa ja paistinpannuissa. 


Tulevaisuuden esineet pääsevät postimerkkeihin


Posti on tehnyt viidestä tulevaisuuden esineestä Omakuvapostimerkin. Postimerkki on valtiollinen symboli, arjen käyttötaidetta, se kertoo Suomesta ja seuraa aikaa. Tulevaisuuden esineet pääsevät postimerkkeinä kirjeiden ja korttien kautta matkustamaan maailman ääriin.

Lataa kuvakorista haluamasi kuva ja tilaa Tulevaisuuden esine – omakuvapostimerkkejä Postin sivuilta.