Näyttelyt
9.3.
13.5.2018

Off The Table

Paikka Design Lab, 9.kerros
Lipun hinta Vapaa pääsy

Miten luoda pieni mutta kaunis kattaus vaikkapa olohuoneen lattialle, sängylle tai tietokoneen viereen? Iittala ja Arabia Muotoilukeskuksessa 9.3.2018 aukeava Off The Table - Pöydättä katettu -näyttely tarjoaa kurkistuksia mielipidevaikuttajien koteihin ja tapoihin ratkaista arjen ruokahetket.    

Mielipidevaikuttajien minikattaukset inspiroivat Off The Table -näyttelyssä

Kaunis kattaus on osa ruokailuhetkeä ja merkittävä tekijä oikeanlaisen tunnelman luomisessa. Yhden ja kahden hengen talouksien määrän kasvaessa ja asuintilan pienentyessä myös tapamme kattaa muuttuu ja monipuolistuu. Näyttely esittelee videoiden ja installaatioiden avulla kolmen tunnetun mielipidevaikuttajan tapoja kattaa ruokahetkiä koteihinsa. Mukana ovat tubettaja Hermanni, White Trash Disease -blogin Natalia Tolmatsova ja Aamukahvilla-blogin Henriikka Simojoki.

"Työskentelen kotoa käsin ja katan lounaani tyypillisesti tietokoneen viereen. Kattaus on arjen estetiikkaa parhaimmillaan ja minulle on tärkeää, että lounashetkeni tuntuu ihanalta, pieneltä irtiotolta kiireisen päivän keskellä. Rakastan hyvää ruokaa ja kauniita astioita, siksi minulle on luontevaa kattaa nätisti, vaikka söisin yksikseni. Usein kuulee sanottavan, ettei ruokailuun jaksa panostaa vain oman itsensä vuoksi - rohkenen olla tästä täysin eri mieltä." 

-Natalia Tolmatsova

Syömiseen suhtaudutaan aiempaa epämuodollisemmin. Mielipidevaikuttajien ’kohtaukset arjesta’ antavatkin vinkkejä siitä, miten luoda esteettisesti vaikuttavia minikattauksia rennolla otteella.

Kekseliäisyys kunniaan

Tulevaisuudessa rakennetaan yhä pienempiä koteja. Loppuvuodesta 2017 Suomessa astui voimaan päätös, joka sallii 16 neliöisten opiskelija-asuntojen rakentamisen aiemman 20 neliöisten asuntojen sijaan. Ruoka valmistetaan tulevaisuudessa siis aiempaa pienemmissä tiloissa ja nautitaan yhä useammin muualla kuin perinteisen ruokapöydän ääressä.  

Asuintilan pienentyessä tulee myös kattauksista yhä kekseliäämpiä ja esineistä monikäyttöisempiä. Saman astian on sovelluttava niin ruuan valmistukseen, tarjoiluun kuin säilytykseenkin. Astioilta vaaditaan jatkossa erityisesti monikäyttöisyyttä, mutta myös käytännöllisyyttä ja kestävyyttä.  

"Kun tilaa on rajoitetusti, haluan hyödyntää samaa kulhoa useaan eri tarkoitukseen esimerkiksi salaattiastiana, lasagne-vuokana ja pakasterasiana. On myös hyvä, jos astiat pinoutuvat näppärästi ja pieneen tilaan." 

-Henriikka Simojoki

Off The Table - Pöydättä katettu -näyttely on avoinna 9.3-13.5.2018 Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa, osoitteessa Hämeentie 135 A, 9. krs.

#offthetable #arabia #hermanni #wtd #aamukahvilla #mainiosarastus #designcentrehelsinki

@arabiaofficial @ihanahermanni @natawhitetrash @aamukahvilla @designcentrehelsinki