Näyttelyt
2.
10.3.2019

”Makers of Now” – tämän ajan tekijöiden uusi suunta

Lipun hinta Vapaa pääsy

”MAKERS OF NOW” on UU Marketin ja Iittala & Arabia Design Centren yhteistyössä järjestämä näyttely, joka esittelee nuorten suunnittelijoiden töitä. Design Lab Galleriassa esillä oleva näyttely esittelee luovaa prosessia ja käsityöläisyyttä tässä ajassa. Osana näyttelyä tekijät kertovat omasta työstään ja siitä, millainen on luova prosessi. Suunnittelijat tuovat myös uuden näkökulman siihen, mitä on käsityöläisyys tässä ajassa.

UU Market on uusi konsepti markkinoilla: se on sekä tuotteistuspalvelu että verkkomyyntialusta suomalaisille taiteen ja taideteollisuuden tekijöille. UU Marketin valikoima on harkittu kokonaisuus, joka edustaa uuden sukupolven luomaa tyylisuuntaa. Valikoima keskittyy kodin tuotteisiin ja taiteeseen, ja mukana on sekä piensarjoja että uniikkeja teoksia. Tekijät ovat eri alojen ammattilaisia: taiteilijoita, keramiikkoja, lasinpuhaltajia, puuseppiä, suunnittelijoita, valokuvaajia ja graafisia suunnittelijoita. UU Market tarjoaa uusia, innovatiivisia tuotteita, materiaalin tuntua ja korkeaa taiteellista tasoa sekä suomalaiselle että kansainväliselle yleisölle.

"Tavoitteenamme on tyylin ja piensarjatuotannon vallankumous. Uskomme, että kuluttajat ja julkisia tiloja suunnittelevat ammattilaiset kaipaavat vaihtoehtoa massatuotannolle. Tarjoamme ainutlaatuisia ja korkealaatuisia tuotteita, jotka on tehty käsityönä paikallisesti. Jotta käsityötaitoja ja perinteisiä aloja pystytään pitämään elossa, tarvitsemme uusia tapoja toimia luovalla alalla.”

- toimitusjohtaja Hannakaisa Pekkala

Eettiset ja ekologiset arvot ovat UU Marketin toiminnan lähtökohtana. UU Marketin tavoitteena on uudistaa suomalaista taideteollisuutta ja tuoda kuluttajille lisää vaihtoehtoja. Tänä päivänä yhä useammat haluavat vaikuttaa valinnoillansa. Sen voi tehdä investoimalla ainutlaatuisiin, paikallisesti ja eettisesti valmistettuihin, laadukkaisiin tuotteisiin. UU Marketin tuotteiden suunnittelusta, valmistuksesta ja jopa toimituksesta asiakkaalle vastaa pääsääntöisesti yksi, työhönsä intohimoisesti suhtautuva suunnittelija. Käsintehdyt yksityiskohdat ja viimeistely tekevät tuotteesta ainutlaatuisen. Ne vaikuttavat siihen, miten tuotetta käsitellään ja hoidetaan, ja ennen kaikkea siihen, miten rakkaaksi se käyttäjälleen muodostuu.


Iittala & Arabia Muotoilukeskus haluaa näyttelyllä tarjota alustan keskusteluille ja tapahtumille, joissa pohditaan muotoilukentän uusia suuntia. Tekijät ovat paikalla kertomassa omasta työstään ja luovasta prosessista lauantaisin  02.03. ja 09.03. toteutettavissa tapahtumissa.

Suunnittelijat: Ilmo AhlbergMervi AntilaStudio Ville AuvinenMinni HavasKristoffer HeikkinenJanita IsotaloLaura ItkonenKatztudioSusanna KiviojaKoivisto StudioMarkus KoistinenAleksi PuustinenPaula PääkkönenAleksi RemsuMonica RomagnoliKitty SalovaaraSanna Usva ja Milla Vaahtera.

Events 

Exhibition Opening 1.3.19  |   Design Talk 2.3.19   |   Design Talk 9.3.19   ^___^


www.uumarket.fi    |    facebook    |    instagram