Näyttelyt
13.6.
1.9.2019

Paratiisin salaisuus - Birger Kaipiaisen Paratiisi-kuvion 50-vuotisjuhlanäyttely

Paikka Iittala & Arabia Muotoilukeskus, Design Lab Galleria, 8.kerros
Lipun hinta Vapaa pääsy

13.6.-1.9.19 | Minkälainen salaisuus kätkeytyy tämän päivän Paratiisiin?
Kesäkuussa 2019 avautuvassa Paratiisin salaisuus -näyttelyssä Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa Arabian taideosastoyhdistys ry:n taiteilijat sekä joukko kutsuttuja suomalaisia taiteilijoita inspiroituvat professori Birger Kaipiaisen klassikkokoristeesta. Taiteilijat luovat näyttelyyn tulkintoja paratiisista ja paljastavat oman salaisuutensa suhteessa Paratiisiin.  

BIRGER KAIPIAINEN JA PARATIISI

"Birger Kaipiaisen taiteellinen ilmaisu ja sen syvyys on enemmän kuin kuvat ja esineet ensi-silmäykseltä antavat ymmärtää. Kukat, eläimet ja maisemat tuntuvat elävän omaa elämäänsä ja aikaansa. Birger Kaipiaisen teoksissa esiintyvät kellot näyttävät aina aikaa, jossa viisarit ovat pysähtyneet varttia yli kaksitoista. Salaisuus tuntuu verhoavan koko Kaipiaisen tuotantoa. Teolliseen tuotantoon suunniteltu Paratiisi-koristekin on olennainen osa hänen taidettaan. Saumattomasti Kaipiaisen muuhun tuotantoon sopivassa Paratiisissa on sommitelma outoja hedelmiä, jotka kaikki näyttävät olevan yhden ja saman kasvin osia. Huolimatta epäsovinnaisuudesta ja outoudesta, Paratiisi on saavuttanut ihmisten hyväksynnän ja siitä on tullut osa suomalaisten kattauksia ja juhlapöytää"

- Pekka Paikkari, Arabian taideosastoyhdistyksen pj. ​

Arabian taideosastoyhdistyksen taiteilijoita ovat 
professorit Heljä Liukko-Sundström ja Heikki Orvola,
Kati Tuominen-Niittylä, Fujiwo Ishimoto, Pekka Paikkari,
Kristina Riska, Heini Riitahuhta, Kim Simonsson
ja Jasmin Anoschkin

Näyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat
Johanna Rytkölä, Matti Pikkujämsä, Markku Salo,
Inka Kivalo, Emma Helle ja Tommi Toija

Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Hanni Koroma

Näyttelyn avajaiset järjestetään 12.6.2019 kello 16.00 - 19.00 ja näyttely jatkuu aina elokuun loppuun saakka. Avajaisissa on paikalla taiteilijoita kertomassa teoksistaan.

Tervetuloa!