Näyttelyt
22.8.
21.2.2021

Ronan & Erwan Bouroullec – Imperfections

Paikka Design Lab Galleria, Iittala & Arabia Muotoilukeskus, 8.krs.
Lipun hinta Vapaa pääsy

Iittala tuo Tukholman Design Weekillä hurmanneen Ronan ja Erwan Bouroullecin näyttelyn Suomeen. Näyttely tutkii täydellisen ja epätäydellisen suhdetta luonnossa ja muotoilussa korostaen epätäydellisyyden viehätystä.

Ronan ja Erwan Bouroullec ovat tehneet yhteistyötä Iittalan kanssa jo lähes vuosikymmenen. Vuonna 2014 lanseerattiin suupuhallettu Ruutu-lasimaljakko, joka kertoo Iittalan harvinaislaatuisesta värilasiosaamisesta. Maljakon valmistus Iittalan lasitehtaalla vaatii seitsemän käsityöläistä ja kokonaisen vuorokauden. Erivärisiä Ruutu-maljakoita yhdistelemällä syntyy näyttäviä kokonaisuuksia, joiden läpi hohtava valo tuo mieleen kauniin, eläväisen vesiväripaletin.“Virheettömyys on pitkäveteistä. Juuri epätäydellisyyden mysteeri tekee
esineestä kauniin ja kiehtovan. Viehätys syntyy täydellisen ja epätäydellisen
suhteesta. Vaikuttavat esineet ihastuttavat vuosikymmenien ajan kuten
kappaleet, joiden kuunteluun ei kyllästy koskaan”

Ronan Bouroullec

Suupuhallettua taidelasia 

Näyttelyssä on esillä muotoilijaduon uusia taide-esineitä, kuten erikoiskaiverruksella varustettu erä Ruutu-maljakoita vaikuttavassa 500 mm koossa. Näin kookkaiden maljakoiden valmistus on äärimmäisen haastavaa ja vaatii Iittalan lasitehtaan taitavimpien lasinpuhaltajien syvällistä osaamista. Siksi niitä syntyy työpäivän aikana vain muutama. Puisten muottien käyttäminen lisää suupuhallettuun lasiin muovautuvuutta ja eläväisyyttä. Maljakoiden värivaihtoehtoina ovat sammaleenvihreä, kupari, sade ja kirkas. 

Ronan ja Erwan Bouroullec ovat lisäksi suunnitelleet lasikukkia erityisesti näyttelyä varten.

Bouroullec 2020 Iittala Imperfections Hdf 04 Photocredit Studiobouroullec 2
Bouroullec 2020 Iittala Ruutu Ceramic Hdf 08 Photocredit Studiobouroullec 2
Bouroullec 2020 Iittala Fleur Hdf 06 Photocredit Studiobouroullec 2

“Halusimme luoda kukkia, jotka yhdistävät kahta täysin vastakohtaista materiaalia, herkkää lasia ja järeää metallia. Toiseen puhalletaan elämä ja toinen vasaroidaan muotoonsa. Vaikka tekniikat eroavat toisistaan täysin, molemmissa materiaaleissa on jotain sensuellia”

Ronan Bouroullec