Workshopit
18.
19.11.2017
12:0015:00

Mestarin opissa Workshop: Laura Pehkonen

Paikka Design Lab, 9.kerros, Iittala & Arabia Muotoilukeskus
Lipun hinta 95 €

Keväällä alkanutta dreijausworkshop-sarjaa jatkaa keramiikkataiteilija Laura Pehkonen lähtökohtanaan kodin lempiesineet. Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan jokin pienesine, jolla on itselle erityinen merkitys: esine, jonka tilaan kuin tilaan tuomalla, tuntisi tulleensa kotiin. 

”Minulla on paljon lempiesineitä. Tykkään hypistellä ja katsella niitä. Lemppareikseni ne ovat päätyneet monista eri syistä: esine voi olla juuri täydellisen värinen, ihana muisto jostakin, hyvän kokoinen, jännän tuntuinen tai vain outo jokin. Lempparin ei tarvitse olla aina kaunis — tykkään myös tietyllä tavalla rumista asioista.”

”Kaikki nämä esineet muodostavat yhdessä kokonaisuuksia ja settejä, joissa ne ovat kavereita ja korostavat toisiaan. Isolle sopii pieni kaveriksi, sileälle ja sliipatulle jokin rouhea, pehmeälle kova. Tykkään sanasta "kontrastikaveri", joka tarkoittaa juuri tätä: kontrastit korostavat toisiaan.”

-Laura Pehkonen

Kurssi toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä klo 12-15. Työpajan alussa jutellaan tarinoista tuotujen esineiden takana, tutustutaan saveen materiaalina ja dreijaustekniikan alkeisiin. Intensiiviopetuksena toteutettavassa työpajassa jokainen osallistuja saa käyttöönsä dreijan ja tarvittavat työkalut sekä savea. Tavoitteena on tehdä omalle esineelle kaveri, kokeilla dreijauksen perustekniikoita ja tutustua saven ominaisuuksiin luovana materiaalina vaivauksesta dreijaamiseen ja esineen viimeistelyyn.

Workshop ei vaadi aiempaa kokemusta. Pukeutumisessa on suositeltavaa valita vaatteet, jotka saavat likaantua. Opetus tapahtuu Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen tiloissa. Kurssille otetaan 8 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.


Ilmoittautuminen:

Valittu päivämäärä: 18.marraskuu.2017 – 19.11.2017

Tapahtuma valittuun päivään on täynnä