Workshopit
15.
22.5.2019
17:3020:00

Fragile matters / Hauraan äärellä

Paikka Iittala & Arabia Muotoilukeskus, Design Lab Galleria, 8.kerros
Lipun hinta 110 €
päivämäärät

10.huhtikuu.2019 – 17.4.2019

15.toukokuuta.2019 – 22.5.2019


Fragile Matters -workshopissa käsitellään posliinia ja ilmaisua korutaiteen keinoin. Kurssi toteutetaan kahtena peräkkäisenä keskiviikkona klo 17.30-20.00. Työpajan ensimmäisenä keskiviikkona tutustumme lyhyesti korutaiteeseen, Veera Kuljun työskentelyyn, sekä työstämme posliinista korun osia. Kurssin toisena keskiviikkona valmiiksi poltetut posliiniosat viimeistellään ja kootaan koruiksi. Varaamalla paikkasi, vahvistat osallistumisesi kummallekin keskiviikkoillalle.

”Lapsena lempipuuhaa oli saada kurkistaa isoisän sota-aikana valmistamaan pieneen laatikkoon. Sinne oli huolella järjestelty valikoima suvussa kulkeneita ja lahjaksi saatuja koruja. Jokaiseen liittyi henkilö ja tapahtuma – korun arvo syntyi siihen liittyvistä merkityksistä. Arvokkain oli kääritty käsinkirjailtuun puuvillanenäliinaan. Olin aarteen äärellä, osana jatkumoa.” 

– Veera Kulju ​

Koru on suhteessa käyttäjäänsä; vuoropuhelu tapahtuu korun, sen valmistajan, kantajan, sekä sattumanvaraisesti (tai tositarkoituksella) korun kohtaavien ihmisten kesken. Koru on parhaimmillaan rajattomasti liikkuva taideteos. Koru liikkuu jopa yli ajan, sukupolvelta toiselle.

Kurssin tavoitteena on, että posliinia käsin muovaamalla jokainen osallistuja toteuttaa joko korun tai korunomaisen teoksen.  Meillä ei ole ennalta määriteltyä päämäärää, tarkoituksenmukaista on ainoastaan yhteinen matka. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista keramiikasta. 

Otathan huomioon että ilmoittautuminen on sitovaa. Kurssille otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, joten on ensiarvoisen tärkeää ilmoittaa mahdollisesta peruutuksesta vähintään 3 päivää ennen kurssin alkua. Min. osallistujamäärä jolloin kurssi toteutuu on 8 henkilöä.  

Käytettävä materiaali:  Paperiposliini , koruvaijeri   
Työvälineet:  käsintyöskentelytekniikat ja puutikut  
Pukeutuminen:  Työskentely pienimuotoista, mutta varauduthan vaatetuksessa savipölyyn.
Soveltuvuus:  Aiheesta kiinnostuneille yli 15-vuotiaille, ei tarvitse aiempaa kokemusta. 

Jos sinulla on kysyttävää voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: info@designcentrehelsinki.com tai puhelimitse 020 439 5326 (ti-su 12-16). 


ILMOITTAUDU TYÖPAJAAN

Valittu päivämäärä: 15.toukokuuta.2019 – 22.5.2019

Kiitos ilmoittautumisestasi! Tarkistamme vielä työpajojen ilmoittautumistilanteen ja vahvistamme varauksesi sähköpostitse.