Workshopit
11.
18.9.2019

FRAGILE MATTERS / HAURAAN ÄÄRELLÄ

Paikka Iittala & Arabia Design Centre, Design Lab Gallery, 8th floor
Lipun hinta 110 €

Fragile Matters -workshopissa käsitellään posliinia ja ilmaisua korutaiteen keinoin. Kurssi toteutetaan kahtena peräkkäisenä keskiviikkona klo 17.30-20.00. Keramiikkataitelija Veera Kulju johdattaa sinua prosessissa. 

Työpajan ensimmäisenä keskiviikkona tutustumme lyhyesti korutaiteeseen, Veera Kuljun työskentelyyn, sekä työstämme posliinista korun osia. Kurssin toisena keskiviikkona valmiiksi poltetut posliiniosat viimeistellään ja kootaan koruiksi. Varaamalla paikkasi, vahvistat osallistumisesi kummallekin keskiviikkoillalle.

Aikataulu: Ke 11.9 + Ke 18.9 klo 17.30-19

Käytettävä materiaali:  Paperiposliini , koruvaijeri   

Työvälineet:  käsintyöskentelytekniikat ja puutikut  

Pukeutuminen:  Työskentely pienimuotoista, mutta varauduthan vaatetuksessa savipölyyn.

Soveltuvuus:  Aiheesta kiinnostuneille yli 15-vuotiaille, ei tarvitse aiempaa kokemusta. 


”Lapsena lempipuuhaa oli saada kurkistaa isoisän sota-aikana valmistamaan pieneen laatikkoon. Sinne oli huolella järjestelty valikoima suvussa kulkeneita ja lahjaksi saatuja koruja. Jokaiseen liittyi henkilö ja tapahtuma – korun arvo syntyi siihen liittyvistä merkityksistä. Arvokkain oli kääritty käsinkirjailtuun puuvillanenäliinaan. Olin aarteen äärellä, osana jatkumoa.” 

- Veera Kulju

Koru on suhteessa käyttäjäänsä; vuoropuhelu tapahtuu korun, sen valmistajan, kantajan, sekä sattumanvaraisesti (tai tositarkoituksella) korun kohtaavien ihmisten kesken. Koru on parhaimmillaan rajattomasti liikkuva taideteos. Koru liikkuu jopa yli ajan, sukupolvelta toiselle.

Kurssin tavoitteena on, että posliinia käsin muovaamalla jokainen osallistuja toteuttaa joko korun tai korunomaisen teoksen.  Meillä ei ole ennalta määriteltyä päämäärää, tarkoituksenmukaista on ainoastaan yhteinen matka. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista keramiikasta. 

Otathan huomioon että ilmoittautuminen on sitovaa. Kurssille otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, joten on ensiarvoisen tärkeää ilmoittaa mahdollisesta peruutuksesta vähintään 3 päivää ennen kurssin alkua. Min. osallistujamäärä jolloin kurssi toteutuu on 8 henkilöä.  


Jos sinulla on kysyttävää voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: info@designcentrehelsinki.com tai puhelimitse 020 439 5326 (ti-su 12-16). 


Ilmoittaudu Fragile Matters/ Hauraan äärellä -työpajaan

Valittu päivämäärä: 11.syyskuu.2019 – 19.9.2019

Kiitos ilmoittautumisestasi! Varmistamme vielä, että työpajassa on tilaa ja vahvistamme paikkasi sinulle sähköpostilla.