Workshopit
10.
17.6.2020

FRAGILE MATTERS / HAURAAN ÄÄRELLÄ

Paikka Iittala & Arabia Design Centre, Design Lab Gallery, 8. kerros
Lipun hinta 95€

PERUTTU 

Fragile Matters -workshopissa käsitellään posliinia ja ilmaisua korutaiteen keinoin. Kurssi toteutetaan kahtena peräkkäisenä keskiviikkona klo 17.30-19.30. Keramiikkataitelija Veera Kulju  johdattaa sinua prosessissa. 

”Lapsena lempipuuhaa oli saada kurkistaa isoisän sota-aikana valmistamaan pieneen laatikkoon. Sinne oli huolella järjestelty valikoima suvussa kulkeneita ja lahjaksi saatuja koruja. Jokaiseen liittyi henkilö ja tapahtuma – korun arvo syntyi siihen liittyvistä merkityksistä. Arvokkain oli kääritty käsinkirjailtuun puuvillanenäliinaan. Olin aarteen äärellä, osana jatkumoa.”

- Veera Kulju

Työpajan ensimmäisenä keskiviikkona tutustumme lyhyesti korutaiteeseen, Veera Kuljun työskentelyyn, sekä työstämme posliinista korun osia. Kurssin toisena keskiviikkona valmiiksi poltetut posliiniosat viimeistellään ja kootaan koruiksi. Varaamalla paikkasi, vahvistat osallistumisesi kummallekin keskiviikkoillalle.

Aikataulu: Ke 13.5 + Ke 20.5. klo 17.30-19.30

Käytettävä materiaali:  Paperiposliini , koruvaijeri   

Työvälineet:  käsintyöskentelytekniikat ja puutikut  

Pukeutuminen:  Työskentely pienimuotoista, mutta varauduthan vaatetuksessa savipölyyn.

Soveltuvuus:  Aiheesta kiinnostuneille yli 15-vuotiaille, ei tarvitse aiempaa kokemusta. 

Koru on suhteessa käyttäjäänsä; vuoropuhelu tapahtuu korun, sen valmistajan, kantajan, sekä sattumanvaraisesti (tai tositarkoituksella) korun kohtaavien ihmisten kesken. Koru on parhaimmillaan rajattomasti liikkuva taideteos. Koru liikkuu jopa yli ajan, sukupolvelta toiselle.

Kurssin tavoitteena on, että posliinia käsin muovaamalla jokainen osallistuja toteuttaa joko korun tai korunomaisen teoksen.  Meillä ei ole ennalta määriteltyä päämäärää, tarkoituksenmukaista on ainoastaan yhteinen matka. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista keramiikasta. 

Otathan huomioon että ilmoittautuminen on sitovaa. Kurssille otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, joten on ensiarvoisen tärkeää ilmoittaa mahdollisesta peruutuksesta vähintään 7 päivää ennen kurssin alkua. Min. osallistujamäärä jolloin kurssi toteutuu on 8 henkilöä. Kurssi ei sovellu alle 15-vuotiaille.

Jos sinulla on kysyttävää voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: info@designcentrehelsinki.com tai puhelimitse 020 439 5326 (ti-su 12-16).