23.5.2019

Birger Kaipiaisen Sunnuntai palaa tuotantoon

Birger Kaipiaisen suunnittelemat kuviot ovat rakastettuja. Niistä tunnetuimman, Paratiisi-sarjan, 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Arabia tuo uudelleen myyntiin 1970-luvulla suunnitellun Sunnuntai-astiasarjan. Vain muutaman vuoden tuotannossa olleen Sunnuntain muoto ja värimaailma on sisarsarjansa Paratiisin kaltainen, joten astioita on helppo yhdistellä keskenään. Iloiset väriläiskät elävöittävät tyylikkäästi myös yksinkertaisempaa kattausta.


Paratiisin rento serkku

Sunnuntai-sarjan kuviot henkivät 1970-lukua, mutta ovat samalla ajattoman modernit. Astioiden uudet muodot ja erittäin kestävä lasitepinnoite tuovat vanhat kuviot tähän päivään. Sunnuntai-sarjan kuvio on aurinkoinen, positiivinen ja täynnä energiaa. Se on retro ja hieman naiivi, jopa humoristinen.

“Birger Kaipiainen on tehnyt koristeen rennolla otteella. Uskon, että se on syy kuvion onnistumiseen. Elementtejä on vähän, vain epäsäännölliset pallot ja pyöreämuotoiset värialueet. Koristeen voi nähdä kukkana, keskellä heteet ja ympärillä terälehdet, tai pystymuodossa aurinkolasit päässä olevana hahmona”  

- Arabian muotoilupäällikkö Irina Viippola

Päivitys nykyaikaan

Sunnuntai-sarjassa on seitsemän eri osaa: kahvikuppi ja lautanen, iso kuppi, kaksi pyöreää lautasta, ovaali lautanen sekä kulho. Kaikki astiat ovat uunin, konepesun ja pakastuksen kestäviä.

Toimitukset 15.8.2019 alkaen. 

Lisätiedot: 

Mirka Paasikangas | PR- ja viestintäpäällikkö 

P. 0400 270 935
mirka.paasikangas@fiskars.com
www.arabia.fi

Arabia on Fiskars-konsernin rekisteröimä tuotemerkki.