Helsinki Design Centre



Iittala & Arabia Design Centre

Iittala & Arabia Muotoilukeskus on tuonut yhteen kaksi arvostettua muotoilubrändiä historialliseen ARABIA135-kortteliin. Vaikuttavan, 1930-luvulta peräisin olevan rakennuksen 8. kerroksessa Designmuseo Arabia esittelee sekä Iittalan että Arabian rikkaan muotoiluhistorian kirkkaimpia saavutuksia.

Design Lab Galleria puolestaan tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä, joissa usein mukana näyttelyiden teemoja syventäviä lyhytfilmejä.

Iittalan ja Arabian nykyvalikoimaan kävijä voi tutustua toisen kerroksen myymälässä, josta löytyy muun muassa lahjapaketointi-, Tax Free -ja kansainvälinen lähetyspalvelu.

Arabian taideosastoyhdistyksen taiteilijoiden studiot sijaitsevat 8. kerroksessa. Taideosastolla voi vierailla vain etukäteen varatuilla kierroksilla.


Vieraile meillä

Helsinki Design Centre

Galleria

Design Lab Galleriassa on vaihtuvia näyttelyitä; lisäksi siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Gallerian näyttelyt voivat saada inspiraationsa Iittalan tai Arabian muotoilijoista, materiaaleista tai ajankohtaisista taiteen ja muotoilukentän ilmiöistä. Usein näyttelyihin liittyy niiden teemaa syventävä lyhytfilmi. Galleriaan on vapaa pääsy.

Design Centre Helsinki

Museo

Designmuseo Arabiassa suomalaisen keramiikka- ja lasitaiteen historian tähdet on koottu yhdeksi näyttelyksi. Näyttelyn katseenvangitsijana toimii Arabian kahvikupeista ja Iittalan laseista koostuva aikajana, joka esittelee aina neljä tuotetta kultakin vuosikymmeneltä. Lisäksi näyttelystä löytyy ikonisia töitä muotoilun legendaarisilta taitajilta kuten Alvar ja Aino Aallolta, Kaj Franckilta, Timo Sarpanevalta, Rut Brykiltä ja Tapio Wirkkalalta.

Museon esineet ovat osa Designmuseon kokoelmia. Museoon on vapaa pääsy. Siellä ei voi ostaa eikä leimata Museokortteja eikä siellä ole vanhojen esineiden tunnistuspalvelua.

Helsinki Design Centre

Opastetut kierrokset

Opastetuilla kierroksilla kuulet tarinoita taiteilijoista ja esineiden synnystä. Kierros kattaa Designmuseo Arabian kokoelmat ja kulloisenkin Gallerianäyttelyn. Lisäksi kierroksella päästään kurkistamaan Arabian Taideosastoyhdistyksen tiloihin. Kierros kestää noin tunnin ja niitä järjestetään arkipäivisin.

Helsinki Design Centre

Myymälä

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Store tarjoaa muotoilun ystävälle sekä Iittalan että Arabian sisustamisen ja kattamisen valikoimat kokonaisuudessaan. Lisäksi myymälästä löytyy Fiskarsin keittovälineitä sekä paisto- ja keittoastioita. Lahjapaketoinnin lisäksi myymälä tarjoaa mm. Tax Free -ja kansainvälisen lähetyspalvelun.